3. Baby

Bevallen

Wat is een kraamfeest?

Nu je kindje er is, zijn je dagen gevuld met voedingen, luiers, slaapjes en misschien ook wel kraamvisite. Om in deze drukke periode wat meer rust in te bouwen, is het kraamfeest bedacht!

Wat is het?

Eigenlijk één grote verzameling van kraamvisite. Je plant het wanneer jij wilt, bijvoorbeeld een week of drie na de geboorte van je kind, bijvoorbeeld op een zaterdagmiddag van 14.00 - 17.00 uur. Op de geboortekaartjes kun je al een uitnodiging zetten, maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om mensen later apart uit te nodigen. Versier je huis, zorg voor een grote berg beschuit met muisjes en laat je kleintje vol trots aan jullie vrienden en familie zien!

Waarom zou ik een kraamfeest organiseren?

De komst van een kleintje zet je wereld behoorlijk op zijn kop. In de eerste weken zijn de momenten dat je met je gezinnetje alleen bent, vaak zeldzaam. Terwijl dat juist van die bijzondere momentjes zijn! Aan de andere kant wil je dolgraag aan jullie lieve familie en vrienden laten zien wat een wondertje er in je leven bij is gekomen. Met een kraamfeest vang je 2 vliegen in 1 klap: je creëert rust in de eerste weken en kunt toch al snel je schatje laten bewonderen.

Wat is het belangrijkste?

Kies vooral wat voor jou en voor jullie goed voelt. Ook als je kiest voor ‘gewone’ kraamvisite, zijn jij en je partner degenen die mogen zeggen wanneer het jullie uitkomt. En natuurlijk kun je er ook voor kiezen om je naaste familie al wel de eerste weken uitnodigen, en andere vrienden en kennissen te verzamelen met het kraamfeest. Het is ten slotte jullie feestje!

Kijk ook bij:

Kraamvisite

Hulp nodig of vragen?